Софийският районен съд определи, че лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и

...
Софийският районен съд определи, че лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и
Коментари Харесай

Помните ли Добринка: Успя да осъди Кирил Петков и Асен Василев 

Софийският областен съд дефинира, че лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да платят 15 000 лв. на одиторката Добринка Михайлова. 

Случаяр стартира през септември 2022 година, когато на брифинг пред Централния софийски затвор в качеството си съпредседатели на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев обявявар, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов " би трябвало да е в постройката зад тях " поради скандални злоупотреби от страна на органа, виновен за одита на европроектите в България, управителен в предишното от Добринка Михайлова. 

Впоследствие във видео, озаглавено " Това е Добринка. Не бъди като Добринка ", Политическа партия разсяснява схемата, съгласно която звеното за одит на евросредствата (към оня миг Изпълнителна организация " Одит на средствата от Европейски Съюз " към Министерство на финансите, чийто шеф е Михайлова) целеустремено не е подбирало за инспекция планове на доближени до ГЕРБ.

От Министерството на финансите разгласяват опровергаване, в което заявявар, че в случай че нередностите, изнесени от Петков и Василев, бяха потвърдени, европрограмите сега щяха да са спрени, тъй като по този начин планува съответният еврорегламент.

Добринка Михайлова споделя, че ще заведе дело в съда поради клеветите, с които се уронва престижът ѝ като експерт и на институцията, в която продължава да работи - дирекция в Изпълнителна организация " Одит на средствата от Европейски Съюз ".

Съдебният състав приема претенциите на Михайалова като основателна и постановлява да ѝ бъде платено желаното обезщетение, както и разноските по делото, от Василев и Петков.  

На запитвания от медии Политическа партия оповестиха, че ще апелират присъдата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР